Over mij

Hi, ik ben Tom A-Tjak

“Dat wil ik ook”, zei ik tegen mijn ouders na afloop van een gitaarrecital van John Williams. Ik was 11 jaar en gek van de klassieke gitaar.

Muziek is mijn grote passie. Het mooie aan muziek is dat het je leven verrijkt en verdiept. Mijn liefde voor gitaarmuziek geef ik graag aan je door, op welk niveau je ook zit en welke leeftijd je ook hebt. Ben jij klaar voor een volgende stap in je muzikale ontwikkeling? Je krijgt gitaarles op maat en ik richt mij in de les op jouw muzikale wensen.

Ik ben gespecialiseerd in klassieke muziek. Dat zegt iets over de muziek zelf, maar ook over de manier waarop gespeeld wordt. De rechterhandvingers tokkelen de snaren aan. Het repertoire is heel verschillend en dat maakt het gitaarspelen ook leuk, boeiend en waardevol.


Proefles aanvragen


0
+
Jaren ervaring
0
+
Tevreden cursisten

De klassieke gitaarhouding

Mijn aanpak is gebaseerd op de klassieke muziek. Dat betekent dat we spelen in de klassieke gitaarhouding met gebruik van een Ergoplay™. Dit is een gitaarsteun, die zorgt voor een ergonomische zithouding tijdens het spelen. Dat is belangrijk, omdat je dan langer in een comfortabele zithouding kunt oefenen. Je zithouding zorgt ook voor een betere techniek. En dan lukt het ook zomaar om een F-akkoord met groot barré te laten klinken!

Speelplezier staat voorop in de les. We besteden aandacht aan op het gehoor spelen en stukken spelen uit het hoofd. Je bouwt je eigen repertoire op. Zo kan je met veel oefenen zomaar een kwartier lang je mooiste gitaarstukken uit je hoofd spelen.

Wat is daar voor nodig? Noten leren lezen, technische oefeningen doen en het begrijpen en interpreteren van het muziekstuk. De focus van de les is afhankelijk van wat jij nodig hebt om die muziek te spelen, waar jij van houdt.  Ik kan je zowel solo- als duostukken leren spelen.

Samen maken we een plan om aan te werken en regelmatig sturen we bij. Weet je nog niet welke muziekstijl bij je past, geen probleem! Dan ontdekken we dat samen en wie weet voel je opeens helemaal thuis bij de Zuid-Amerikaanse- of de Spaanse muziek van Calatayud.Saar Franklin
Saar Franklin
25 September 2023
Superfijne leraar, neemt de tijd en luistert goed naar je leerbehoefte. Daarnaast zijn de lessen altijd erg gezellig!
Mirthe van den Berg
Mirthe van den Berg
19 November 2019
Tom A-Tjak is de beste gitaarleraar van de wereld, hij kan echt heel erg goed en mooi gitaarspelen en het is elke les heel gezellig! Hij leert je heel veel in een les en als je iets niet snapt legt hij het heel goed uit.
Anne Jet Schop
Anne Jet Schop
14 November 2019
De gitaarles van Tom A-Tjak is super leuk. Hij leert je goed gitaarspelen. Het leuke is dat hij ook goed met je kan praten. Hij luistert echt naar je.