Veelgestelde vragen

Kinderen vanaf 7 jaar kunnen beginnen met gitaarlessen. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van het kind zelf.

Nee, je hebt geen eigen gitaar nodig. Ik verhuur gitaren. Ook kan ik je adviseren bij de aanschaf van een gitaar. Dat zou zeker mijn advies zijn wanneer je een beginner bent en geen idee hebt waarop je moet letten bij de aanschaf van een gitaar. Voor de eerste les kun je gebruik maken van een gitaar uit mijn collectie.

Tijdens de gitaarlessen leer je spelenderwijs noten lezen, waar je deze noten kunt vinden op de gitaar en hoe je deze speelt. Ook leer je akkoorden spelen en uit welke noten deze bestaan. Het is niet noodzakelijk om noten te leren lezen voordat je begint. Het is wel handig als je het notenschrift al beheerst.

Ik geef duolessen, twee personen per les. Van belang is wel dat het niveau van beide leerlingen dichtbij elkaar ligt.

Mijn advies zou zijn om in een gitaarwinkel zowel een linkshandige als een rechtshandige gitaar te proberen. Je ontdekt vanzelf welke houding voor jou het beste aanvoelt. Wanneer je overgaat tot de aanschaf van een gitaar is het van belang om je door iemand met veel ervaring te laten adviseren. Vanzelf kan ik je daarbij ook adviseren.

Ik leer jou gitaar spelen op een akoestische gitaar. Je krijgt kwalitatief goede lessen, waarin we samen werken aan een mooi resultaat. Samen bepalen we tevoren hoe dat resultaat eruit ziet. Wanneer je dat tevoren nog niet kunt bedenken, ontdekken we dat samen. Wanneer je geen idee hebt welke stijl bij jou past, blijkt dat ook gedurende de lessen. Van jou verwacht ik dat je interesse toont tijdens de lessen en dat je thuis studeert.
Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam